מתכון לרוטב פלפל חריף לסטייק. אם אתם אוהבים את הסטייק שלכם כזה ששורף את הנשמה קבלו מתכון חריף במיוחד.
מצרכים לרוטב פלפל חריף
כוס פלפל צ'ילי תאילנדי אדום וירוק- אחת בלבד.חומץ סיידר – גם כן כוס אחת.כפית מלח אחת בלבד בנוסף כפית סוכר אחת בלבד.
הוראות הכנה למתכון רוטב פלפלים חריפים
ממלאים צנצנת זכוכית 1 עם פלפלי צ'ילי תאילנדים אדומים וירוקים.ממלאים כמה שיותר עד לגובה של סנטימטר אחד מעל הצנצנת. מביאים יחד לרתיחה חומץ, מלח וסוכר בסיר קטן על אש בינונית תוך ערבוב עד להמסת המלח והסוכר (כ -2 עד 3 דקות).מסירים מהאש, ומניחים לחומרים לנוח לפחות 5 דקות. יוצקים את התערובת החמה על הפלפלים בצנצנת.מכסים ומצננים למשך שלושה שבועות. את הרוטב ניתו לאחסן במקרר למשך ששה חודשים.
צננו את הרוטב:
הרוטב המצונן שהכנתם ולאחר שהוא נח במקרר למשך מספר שבועות מאפשר לפלפלים לשרוף את תערובת החומץ. חשוב לדעת כי ככל שהרוטב "נח" יותר, כך הוא נעשה חריף יותר.